H οικογένεια ρητινών ιονομερών SURLYN™ παράγεται με μερική εξουδετέρωση ενός συμπολυμερούς οξέος με ένα άλας μετάλλου. Με άλλα λόγια, το NUCREL™ είναι ο πρόδρομος ή η «βασική ρητίνη» που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ιονομερών SURLYN™.
Γενικές πληροφορίες
Η εισαγωγή αυτών των μεταλλικών κατιόντων προσδίδει στα ιονομερή SURLYN™ ιδιότητες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν
- Εξαιρετική ακαμψία, καθαρότητα και γυαλάδα
- Εξαιρετική αντοχή σε λάδια, γράσα και χημικά
- Χαμηλή θερμοκρασία εκκίνησης σφράγισης
- Πολύ ευρύ παράθυρο θερμοκρασίας στεγανοποίησης
- Εξαιρετική θερμοδιαμόρφωση
- Εξαιρετική σφράγιση ενάντια στους ρύπους
- Καλή προσκόλληση σε φύλλο αλουμινίου
- Προσκόλληση κρέατος/πρωτεΐνης
- Υψηλή συρρίκνωση
- Υψηλή αντοχή σε διάτρηση και γρατσουνιές
Ιονομερή SURLYN™ Έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως σε ποικίλες εφαρμογές τροφίμων και μη, όπως
- Συσκευασία με αναδίπλωση (Flow-wrap)
- Επένδυση δημητριακών
- Medical forming web
- Συσκευασία κρέατος
- Συσκευασία Vacuum skin (VSP)
- Συσκευασία συρρίκνωσης φραγμού (BSB)
- Ελαστική συσκευασία για τρόφιμα λιανικής πώλησης
Επιπλέον, τα ιονομερή SURLYN™ είναι κατάλληλα για διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας όπως π.χ.
- Blown and cast films
- Extrusion coatings
- Lamination
Οι πιο δημοφιλείς τύποι SURLYN ™ είναι
- Τα SURLYN™ 1601 και SURLYN™ 1652 ως στρώμα θερμικής σφράγισης «παρέχουν» προσκόλληση κρέατος, καλή σφράγιση ενάντια στους ρύπους, βελτιώνοντας τις ιδιότητες σχηματισμού και βελτιώνουν τη συρρίκνωση για εφαρμογές όπως HFFS, VSP, BSB, για συσκευασία επεξεργασμένου κρέατος και τυριού και για επενδύσεις δημητριακών.
- Το SURLYN™ 1652 ή/και το SURLYN™ 1605 ως στεγανωτικό στρώμα προσφέρει άμεση ένωση σε αλουμινόχαρτο, λάδι, γράσο και alcohol barrier, καθώς και καλή αντοχή στις γρατσουνιές και στην τριβή σε θήκες, sticks packs και composite δοχεία για σούπες, σνακ, στιγμιαίο καφέ, πατατάκια και συσκευασία φαρμάκων.
- Το SURLYN™ 1705 ή/και SURLYN™ 1857 για συγκόλληση ή σφράγιση σε γυαλί και κεραμικά σε συσκευασίες γιαουρτιών, επιδορπίων και αλειμμάτων.